Cercetarea pentru mai multa securitate in caz de cutremur

Consultati mai jos transcrierea discursului prf.dr.ing.Constantin Ionescu, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului la conferinta de lansare a proiectului DACEA - Sistem transfrontalier de alertare in caz de cutremur. INCDFP este leaderul partenerilor care implementeaza acest proiect. DACEA se deruleaza in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Puteti descarca de aici si ilustratia care a insotit discursul.

Citeşte mai departe: Cercetarea pentru mai multa securitate in caz de cutremur

Sever Georgescu: 'avem ceva de invatat si nu avem timpul necesar sa studiem tot ce lasa Vrancea in urma'

La conferinta de lansare a proiectului DACEA - Sistem Transfrontalier de Alerta pentru Cutremure - dr. ing. Emil Sever Georgescu, director stiintific pentru constructii la INCD URBAN- INCERC, directorul Centrului European pentru Reabilitarea Cladirilor (ECBR) a prezentat studiul 'Efectele seismelor majore din 2010-2011 asupra mediului construit si populatiei din Noua Zeelanda si Japonia. Invataminte pentru protectia populatiei din Romania'. Regasiti mai jos transcrierea discursului. Puteti accesati aici ilustratia folosita in timpul discursului.

Citeşte mai departe: Sever Georgescu: 'avem ceva de invatat si nu avem timpul necesar sa studiem tot ce lasa Vrancea...

DACEA - caracteristici tehnice ale proiectului

Domnul Constantin Ionescu este directorul general al Institutului NAtional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului de la Magurele, institut care conduce proiectul DACEA - sistem transfrontalier de alertare in caz de cutremure, derulat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Dr. Constantin Ionescu este cel care a implementat reteaua de senzori pentru cutremure din Romania si a realizat tehnic primul sistem de alertare pentru cutremurele din Vrancea - pentru Bucuresti si cateva obiective de mare importanta. MAi jos veti regasi trascrierea discursului sau la conferinta de lansare a proiectului DACEA (Giurgiu, 13 octombrie 2011). Pentru o mai buna intelegere - va invitam sa accesati si prezentarea Power-Point pe care o puteti descarca de aici.

Citeşte mai departe: DACEA - caracteristici tehnice ale proiectului

Klaus Bonjer: Hartile de intensitate seismica ale miscarilor telurice ale cutremurelor de adancime medie si magnitudine distructiva si moderata din zona Vrancea

Va invitam sa consultati transcrierea discursului sustinur de prof.Klaus Bonjer, - eminent seismolog, specialist in sisteme de alertare, bun cunoscator ale fenomenului siesmic din Vrancea. Discurusl a fost sustinut pe 13 octombrie 2011 la Giurgiu, la conferinta d elansare a proiectului DACEA - Sistem transfrontalier de prevenire in caz de cutremur, derulat prin Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Citeşte mai departe: Klaus Bonjer: Hartile de intensitate seismica ale miscarilor telurice ale cutremurelor de...

Comunicarea transfrontaliera si taskforce multinational

A doua zi a manifestarii "Putem construi un sistem de alertare pentru cutremure in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria?", 14 octombrie, in sala de monitorizare a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului de la Magurele reprezentantii a doi dintre cei 5 parteneri ai Proiectului "Sistem de alerta in caz de cutremur in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria" - lansat prin aceasta manifestare, - schimba primele impresii legate de derularea implementarii proiectului. Constantin Ionescu, directorul general al INCDFP reprezinta partenerul lider al proiectului si Dragos Seuleanu, presedintele Fundatiei pentru Democratie, Cultura si Libertate - filiala Calarasi.

Citeşte mai departe: Comunicarea transfrontaliera si taskforce multinational

DACEA - societatea civila previne probleme

La incheierea manifestarilor de lansare a Proiectului DACEA - Sistem de alerta in caz de cutremure in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria, unul din partenerii proiectului, Dragos Seuleanu, presedintele Fundatiei pentru Democratie, Cultura si Libertate - filiala Calarasi sta de vorba cu unul din principalii vorbitori la conferinta DACEA de la Giurgiu - Seth Cropsey, fost adjunct al subsecretarului de stat al apararii al SUA pe probleme de operatiuni speciale, Senior Fellow al Institutului Hudson din Washington specializat in probleme de securitate nationala si management al crizei.

Citeşte mai departe: DACEA - societatea civila previne probleme

Lansarea proiectului DACEA

La Giurgiu se desfasoara conferinta "Putem construi un sistem de alertare in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria?"
Proiectul transfrontalier "Danube - Sistem de alerta in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria" (DACEA) este unul din cele mai importante proiecte, care va avea un impact major asupra starii de spirit si asupra sigurantei cetatenilor in aceasta parte a Europei – a apreciat Dragos Seuleanu, presedinte FDCL-Calarasi, moderatorul primei sectiuni a conferintei.

Citeşte mai departe: Lansarea proiectului DACEA

Cutremure - evaluare si interventie

Conferinta "Putem construi un sistem de alertare in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria?" continua la Gurgiu.

Prof. Klaus Bonjer, din Germania, a vorbit despre 'Distributia intensitatilor pentru cutremurele vrancene majore si moderate'.
Dupa ce a amintit cooperarea transfrontaliera inceputa cu multi ani inainte de DACEA, cooperare cu colegii din Bucuresti, Sofia si Budapesta, s-a concentrat pe zona seismica Vrancea, prezentand modelul sursei Vrancea – cu seisme puternice si perioade fara cutremure, goluri seismice.

Citeşte mai departe: Cutremure - evaluare si interventie

Sistem de early warning pentru cutremure si conceptul de management al dezastrului pentru zona romano-bulgara

Dr.ing. Constantin Ionescu, actualul director general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului va prezenta punctul nodal al proiectului DACEA - "Sistem de alerta in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria" - dezvoltarea unui sistem de prevenire pentru zona dunareana romano-bulgara. In prezentarea pe care o va face la conferinta "Putem construi un sistem de alertare in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria? " se va referi si la experienta sistemul functional in Bucuresti. Mai jos puteti consulta un rezumat (abstract) al interventiei pregatite pentru conferinta din 13-14 octombrie.

Citeşte mai departe: Sistem de early warning pentru cutremure si conceptul de management al dezastrului pentru zona...

Early warning pentru cutremure in zona transfrontaliera romano-bulgara

Dr.ing. Constantin Ionescu, actualul director general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului va prezenta punctul nodal al proiectului DACEA - "Sistem de alerta in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria" - dezvoltarea unui sistem de prevenire pentru zona dunareana romano-bulgara. In prezentarea pe care o va face la conferinta "Putem construi un sistem de alertare in caz de cutremure pentru regiunea transfrontaliera Romania – Bulgaria? " se va referi si la experienta sistemului functional in Bucuresti. Mai jos puteti consulta un rezumat (abstract) al interventiei pregatite pentru conferinta din 13-14 octombrie.

Citeşte mai departe: Early warning pentru cutremure in zona transfrontaliera romano-bulgara

Cutremurele nu au frontiere

Janusz Bugajski este director la Centrul de Studii Strategice si Internationale din Washington, specialist in probleme de securitate pentru zona Europei Rasaritene. Prezent in Romania, la invitatia Fundatiei pentru Democratie, Cultura si Libertate - filiala Calarasi cu care a lucrat pentru implementarea proiectului DACEA - sistem de alerta pentru situatii de cutremur in regiunea transfrontaliera dunearea romano-bulgara, derulat in cadrul Programului de Cooperare Trasfrontaliera Romania -Bulgaria 2007-2013, Janusz Bugajski a acordat un scurt ingterviu pornind de experienta inedita pentru locuitorii Washingtonului a unui cutremur cu magnitudinea 6.

Citeşte mai departe: Cutremurele nu au frontiere

Informaţii în completare

Numar de vizitatori unici
Visits Counter
Unique Visitors